Boomtoppers van het eerste uur

Meteen raak
Het avontuur van het Haagse Klimbos begon in 2016, op een mooie paasochtend in de Scheveningse Bosjes. Oprichter Hedde gooide een touw in een hoge beuk, zodat zijn eigen kinderen en hun vriendjes veilig gezekerd eens belachelijk hoog in een boom konden klimmen. Dat was vet spannend! Vanaf de grond hielp Hedde ze hun grenzen te verleggen. Trots als een aap kwamen ze stuk voor stuk weer naar beneden

Haagse Boomtoppers
In die eerste klimsessie zat alles al wat boomklimmen zo bijzonder en krachtig maakt. Het duurde niet lang of Hedde werd een vaak geziene gast in de Scheveningse Bosjes. Zijn positieve en coachende manier van werken, resoneerde bij gezinnen, scholen, kinderpsychologen en de media. De Haagse Boomtoppers werd al snel een fenomeen. We kwamen zelfs het eerste jaar al op het NOS Journaal! 

Coaching en nieuwe bomen
Onder de noemer Bureau Buitenlucht begint Hedde kinderen te coachen. Naast de Scheveningse Bosjes werd er ook geklommen bij Pluk! Den Haag en in de Paleistuinen. Met toestemming van het Koninklijk Huis – hoe tof!

Naar een Haags klimbos
In 2020 sluit Ido Pot aan, mede-oprichter van Pluk! Den Haag en een van de mannen achter Onzichtbaar Den Haag. Het Haagse Klimbos, zoals het nu heet, trekt steeds meer scholen, organisaties en andere belangstellenden aan.

Iedereen de boom in
Met name Middelbare Scholen ontdekken de kracht van het boomklimmen. Leerlingen die normaal zelden in de natuur komen, ontpoppen zich tot ware klimfanaten en maken enorme stappen in een tijdsbestek van nog geen 2 uur.

Ido en Hedde gaan het boomklimmen steeds meer gebruiken als ervaringsgerichte trainingsvorm, gericht op individueel presteren én groepsvorming. Naast scholen, kloppen ook trainingsbureaus en ministeries aan. Het Haagse Klimbos wordt steeds meer een plek waar mensen, groepen en organisaties bijzondere kwaliteiten in zichzelf ontdekken.

Gemeente ligt dwars, Staatsbosbeheer schiet te hulp
Het Haagse Klimbos is inmiddels een vast en bij velen geliefd onderdeel van de Scheveningse Bosjes. Toch begint de gemeente Den Haag roet in de eten te gooien. De nieuwe PvdD wethouder Robert Barker vindt ons te commercieel en verbiedt ons langer te klimmen. Gelukkig schiet Staatsbosbeheer te hulp en geeft ons een voorlopige plek in het Haagse Bos. Supertof! Vanaf 2024 kun je hier de wereld hoog vanuit de boom bekijken. Welkom! 

Het eerste jaar kwamen we meteen op het NOS Journaal...

Er werd nog wel eens vaker over ons gepraat...

Kom praten met ons

We hadden 7 jaar geleden nooit kunnen vermoeden hoeveel avonturen we met boomklimmen zouden beleven. Hoe, op wat voor plekken, met wie en met wat voor doelen en missies. Wat we de komende 7 jaar doen, hangt misschien wel deels van jou af! Heb jij goede ideeën? Wil je met ons praten over wat we doen, dromen en misschien samen kunnen bekokstoven? Neem vooral contact op! 

Ido, Hedde en het hele team!