Boomklimmen als methode voor groepsvorming en persoonlijke groei

Boomklimmen als methode
Klassen met veel onrust en venijn? Leerlingen die een extra zetje goed kunnen gebruiken? Onze trainingen en coaching voor scholen gebruiken de kracht van boomklimmen om groepen en leerlingen te versterken. 

Succes is aanstekelijk
Boomklimmen zoals wij het doen, is ervaringsleren in optima forma. Iedereen komt zichzelf tegen in de boom. Het eigen succes biedt ruimte aan het succes van een ander. Zo versterken we elkaar. Zie uitleg en video verderop. 

Aanbod
Move on Up is onze training gericht op groepsvorming. Klim & Ontdek zet in- en externaliserende jongeren in hun kracht. De individuele coaching is voor leerlingen met te weinig vertrouwen in zichzelf. 

Move On Up

Training voor hele groep, gericht op groepsvorming en individueel presteren.

Tik op de foto voor info op de achterkant.
De sfeer in de groep is in hoge mate bepalend voor het welbevinden én het presteren van de individuele leden. Met Move On Up laten we ervaren wat er gebeurt als je deze dynamiek positief activeert.
Download infosheet

Klim & Ontdek

Training voor kleine groepen waarin we focussen op specifieke problematiek.

Tik op de foto voor info op de achterkant.
In deze training komen we met kleine groepen een aantal keer samen. De focus is ofwel op internaliserende, ofwel externaliserende klachten. We klimmen, we praten, we delen ervaringen.
Neem contact op

Coaching

Individuele coaching gericht op het versterken van zelfvertrouwen en zelfinzicht.

Tik op de foto voor info op de achterkant.
Onder de noemer Bureau Buitenlucht gebruiken we boomklimmen als krachtige vorm van ervaringsleren voor kinderen en jongeren die steviger in hun schoenen mogen leren staan.
Ga naar site

De prestatie-vertrouwenspiraal

1. Boomklimmen is ervaringsleren in optima forma. Je komt jezelf altijd tegen in de boom en het proces zit vol relevante feedback.
2. Door jongeren aan te zetten tot tastbare prestaties, ontstaat er groei en vertrouwen. Dat kan snel gaan.
3. Eenmaal ‘aan’, raken jongeren uit zichzelf gemotiveerd. We noemen dat de prestatie-vertrouwensspiraal .
4. Onderweg naar je ware potentie ontdek je veel over jezelf. Wat je in de boom leert, kun je ook gebruiken bij de uitdagingen van alledag.

Bonusles: elkaar helpen helpt. En wie het succes bij zichzelf proeft, gunt het ook een ander. Door met ons te klimmen creëer je meer rust, positiviteit en harmonie in groepen. 

Je ziet het gebeuren in dit fragment. Deze boys presteerden in het begin zeer ondermaats. Ze zeken elkaar alleen maar af, niemand durfde er echt voor te gaan en iedereen haakte snel af. We haalden de groep uit elkaar, coachten ze ver voorbij hun initiële kunnen en lieten ze daarna weer los. De sfeer was totaal veranderd. Iedereen ging ervoor en iedereen hielp elkaar. Prestaties leiden tot vertrouwen. Vertrouwen tot prestaties. Wie het succes zelf proeft, gunt het een ander. Het tij kan snel keren…

Nieuwsgierig naar onze trainingen?

Bel Hedde – 0642209809 – of laat een bericht achter.