Kom vrij klimmen met ons

Dolgraag de boom in, maar niet direct een groep om mee aan te kloppen? Kom dan naar een van onze vrije klimevenementen. Je reserveert een plek hieronder in de agenda. Er komen soms spontaan evenementen bij, dus blijf de agenda in de gaten houden.

We hebben zowel vrij klimmen bij Pluk! (voor kids van 5 t/m 7) als op onze vaste klimplek in de Scheveningse Bosjes (vanaf 8 en zeker ook voor volwassenen en geoefende klimmers). We houden van onze vrije klimsessies, supertof als je komt!

De klimevents in deze agenda zijn allemaal in de Scheveningse Bosjes tenzij anders vermeld.

Geen data? Dan hebben we even geen klimevents. Je kunt bij ons wel terecht als groep.


Onze routes & het zekeren

Ons Klimbos is geen hoogteparcours. Bij ons draait het om het boomklimmen zelf. Je klimt veilig gezekerd, net als in de klimhal. Juist doordat je elkaar zekert, klim je hoger dan ooit. Je verlegt grenzen en maakt op unieke wijze contact met jezelf, elkaar en de natuur. Natuurbeleving en avontuur gaan bij ons hand in hand.

Onze routes variëren van moment tot moment omdat we meerdere bomen tot onze beschikking hebben. Ons standaard assortiment:

4 routes voor beginners vanaf 8 jaar (óók geschikt voor jongeren en volwassenen)
5 routes voor beginners vanaf 12 jaar
5 routes voor gevorderde klimmers
2 uitdagende routes voor gevorderden

We kunnen het aantal routes makkelijk uitbreiden, zeker voor de wat meer geoefende klimmers!

De onderste takken van onze klimbomen beginnen vanaf een meter of 4. Om daar te komen, gebruiken we een ladder, touwladder of speciale, boomvriendelijke klimgrepen. Bovenin de boom hangen Topstops. Dat systeem remt de klimmer bij de afdaling zodat iedereen elkaar veilig kan zekeren. Ervaring of een trainingsessie hierover is bij ons dus niet nodig.

Hoe het werkt bij Vrij Klimmen. Graag even lezen :)

🧑🏿‍🤝‍🧑🏾 Je reserveert een plek in de agenda, maar we werken niet met een vaste volgorde. Bij Pluk! kan het zijn dat je even moet wachten. Is het erg druk, dan trekken we nummertjes zodat je eventueel nog wat anders kan doen. In de Scheveningse Bosjes hebben we veel meer routes en klimt iedereen lekker door elkaar heen.

📴 De routes naar de exacte locatie staat hieronder. Wij zijn druk met klimmen op de dag zelf, dus als het niet nodig is, liever niet bellen, eerst even goed kijken ;)

💰 In de zomer werken we samen met Met de Vakantiepas. Kinderen krijgen daarmee korting. Deze evenementen krijgen een speciale plek in de agenda.

🌞 Weer: bij slecht weer cancellen we het evenement, soms pas op de ochtend zelf. Twijfel je? Check het eerst even!

👟 Kleding: dichte schoenen. Wij hebben gordels en materiaal.

🗺️ Route Scheveningse Bosjes: zie hieronder.