Welkom!

Het Haagse Klimbos bevindt zich midden in het Haagse Bos, in het deel tussen de A12 en de Laan van NOI. Je vindt onze klimbomen op de lange flank van het gazon. In de naastgelegen speeltuin hebben we twee klimbomen voor kinderen.


De basics

Op dit moment hebben we vijf routes in vier joekels van beuken. Je klimt veilig gezekerd, net als in de klimhal. Bovenin de boom hangen Topstops, die de massa van de klimmer met 90% reduceren. Zo kun je ook elkaar zekeren.


Het niveau

Het klimbos zelf is alleen geschikt voor jongeren en volwassenen (minimale leeftijd: 12). Ku je 6 meter in een touwladder klimmen? Dan maak je een goede kans ook de top te halen. Kids tot 12 kunnen los in het Klimbos Junior in de speeltuin.


Onze filosofie

Boomklimmen zoals wij het doen, is avontuur en bezinning ineen. Je verlegt je grenzen en maakt op unieke wijze contact met de natuur. Zo is boomklimmen een piekervaring op vele fronten: fysiek, emotioneel en natuurlijk... letterlijk!Haagse Boomtoppers

Het Haagse Klimbos is een initiatief van de Haagse Boomtoppers. Al jaren klimmen wij in Den Haag met kinderen en volwassenen. We klimmen op onze vaste klimplekken en op locatie. En nu hebben we een eigen klimbos. Hoe vet!

Bureau Buitenlucht

Onder de noemer Bureau Buitenlucht gebruiken we boomklimmen als krachtige methode voor coaching. We coachen zowel kinderen als volwassenen en werken veel samen met scholen. In het Haagse Bos hebben we een prachtige boom voor coaching.

Staatsbosbeheer

Het Haagse Klimbos is een samenwerking tussen de Haagse Boomtoppers en Staatsbosbeheer, de beheerder van het Haagse Bos. Samen zorgen we dat de natuur geen last heeft van het klimmen. Door te klimmen steun je het Haagse Bos, hoe cool!

boomklimmen haagse klimbos

Niet je doorsnee klimbos. Onze missie.

Bij klimbos denken de meeste mensen aan een hoogteparcours tussen bomen. Het Haagse Klimbos is iets heel anders. Bij ons gaat het echt om het klimmen in bomen zelf. We zijn gek op bomen, we zijn gek op klimmen en we zien elke dag dat boomklimmen iets aanspreekt in onze menselijke natuur.

Het mooie aan boomklimmen is ook dat het zowel onze kracht als kwetsbaarheid aanroept. Wie een boom beklimt, overstijgt zichzelf. De reis is altijd anders, maar bijna iedereen komt een kop groter terug. En al die mooie processen zitten verstopt in bakken plezier, avontuur en actie - hoe leuk wil je het hebben. Iedereen de boom in; dat is onze missie.