TRAININGEN EN COACHING

Scholen zijn altijd verbaasd over de impact van boomklimmen op hun leerlingen. Boomklimmen zoals wij het doen, is ervaringsleren in optima forma. Niet alleen de klimmer wordt sterker en wijzer, ook de groep. In korte tijd kan er veel gebeuren en met onze trainingen ga je echt de diepte in. Waardevolle processen verpakt in onvergetelijk avontuur - kom het ervaren met ons!


MOVE ON UP | GROEPSVORMING

Groepscultuur is alles. Is die negatief, dan presteert iedereen onder de maat. Is de sfeer constructief, dan stijgt iedereen boven zichzelf uit. Dat is ons doel bij Move On Up. We laten ervaren wat een positieve groepsdynamiek doet met de individuele prestaties.


Wie: bovenbouw BO, MO, HBO/WO

Groepsgrootte: 10 - 30

Vorm: sessie met staf + 3 sessies met groep

Download hier de infosheetKLIM & DISCOVER | SPECIFIEKE DOELGROEP

Boomklimmen is een goede manier om zowel ex- als internaliserende jongeren in hun kracht te zetten. In kleine groepen rond een specifiek thema werken we in 5 sessies aan zelfinzicht, ontlading, zelfwaardering en (zelf)vertrouwen.


Wie: MO

Groepsgrootte: 6-8

Vorm: 5 klimsessies

Vraag ons hieronder naar de mogelijkheden/kostenBOOMTOPPERS | INDIVIDUELE COACHING

Voor kinderen en jongeren met faalangst, een laag zelfbeeld, moeilijkheden zichzelf te manifesteren of als oppepper in lastige tijden. Ervaringsgericht en in plezier en avontuur gedrenkt – ain’t no coaching like Boomtopper coaching.


Wie: bovenbouw BO en MO

Groepsgrootte: individueel (in series van 5 leerlingen)

Vorm: 5 opeenvolgende weken

Zie ook de website van Bureau Buitenlucht

Hoe werkt het klimbos?

1. Boomklimmen is ervaringsleren in optima forma. Je komt jezelf altijd tegen in de boom en het proces zit vol relevante feedback.

2. Door jongeren aan te zetten tot tastbare prestaties, ontstaat er groei en vertrouwen. Dat kan snel gaan.

3. Eenmaal 'aan', raken jongeren uit zichzelf gemotiveerd. We noemen dat de prestatie-vertrouwensspiraal.

4. Onderweg naar je ware potentie ontdek je veel over jezelf. Wat je in de boom leert, kun je ook gebruiken bij de uitdagingen van alledag.Net even compleet anders

Het Haagse Klimbos is uniek in Nederland. Wij zijn het enige klimbos waar het echt om boomklimmen gaat. Bovenin de bomen hangen Topstops, een uniek veiligheidssysteem, waarmee ook mensen zonder ervaring elkaar kunnen zekeren. Zo wordt het een echt groepsproces.

Trainers Ido Pot en Hedde Meima zijn ook niet je doorsnee outdoorinstructeurs. Als ondernemers werkten we aan sociale vernieuwing en het aanzetten van mensen. Met het Haagse Klimbos bouwen we aan een plek voor ontwikkeling, ontmoeting en grensverleggende avonturen.Handig om te weten

- Het Haagse Klimbos is in de Scheveningse Bosjes, centraal gelegen en goed bereikbaar met eigen en openbaar vervoer.

- We hebben uitdagingen voor alle niveaus. Het is geschikt vanaf de bovenbouw basisonderwijs en er is geen doelgroep voor wie het kinderachtig is!

- Onze kracht zit in een uitgesproken positieve begeleiding. We hebben veel ervaring met persoonlijke coaching en gebruiken boomklimmen ook als therapeutische methode. Zie hiervoor ook www.bureaubuitenlucht.nl.

- Individuele coaching kan ook op andere locaties, mits geschikte bomen en toestemming van de terreinbeheerder. Pluk en de Paleistuinen zijn sowieso opties.

- Het klimseizoen loopt van begin april tot eind oktober. Voor kleinschalige trainingen en coaching zijn er in overleg ook opties in de winter.

Aanvraag schooltraining