Veelgestelde vragen


Henk en Ingrid willen niet klimmen. Wat doen zij?

In ieder team zitten mensen die boomklimmen spannend vinden of misschien niet de juist conditie hebben. Toch zullen ook zij een heel toffe tijd hebben. Het klimmen draait namelijk om 2 rollen die nauw samenwerken: de klimmer en de zekeraar. Voor het zekeren werken wij met een speciaal systeem wat iedereen (zonder ervaring, conditie of speciale kracht) kan doen. De zekeraar wordt daarmee snel een coach van de klimmer: 'links is nog een tak' of 'ik heb je goed vast hoor'. De klim is niet alleen van de klimmer, het is een ervaring door de samenwerking van beide.

Wij hebben uiteraard vaker niet-klimmers in de groep zitten en het is ons veel waard dat zij zich welkom en prettig voelen. En als ze na een uur afkijken toch een poging willen doen, dan hebben we een gemakkelijke route die al leuk is tot 2-3-4 meter. Onze ervaring is dat de niet-klimmers en beetje-klimmers net zo voldaan en opgetogen vertrekken als de mensen die helemaal los gaan!

Is er een activiteit voor niet-klimmers mogelijk?

Onze core-business is boomklimmen, maar we hebben nog wel wat achter de hand. Bijvoorbeeld een uitleg / workshop over professionele boomklimtechnieken. Werpen, knopen, omhoog in een zelfzekerend systeem. Supertof, ook voor niet-klimmers. We kunnen ook een pijl en boog schietbaan optuigen op het naastgelegen grasveldje. Of we huren een wildplukker/natuurgids in. Kost wat extra natuurlijk, maar ook leuk!


Hoe begeleiden jullie het klimmen?

Op basis van het aantal deelnemers hebben 2-4 begeleiders. Wij hebben uiteraard de nodige technische kennis, maar we zijn vooral begaan met het groepsproces. Ons team bestaat voornamelijk uit volwassenen die professionals op andere werkgebieden zijn. Zo doet Hedde aan therapie met kinderen en jongeren, heeft Ido hiernaast nog een trainingsbureau en doen ze ook samen groepstrainingen. Zo hebben alle teamleden hun expertises en gezamenlijk zetten we die in om de hele groep deelnemers het naar hun zin te maken!


Is er een min of max aantal deelnemers?

Het klimbos heeft maximaal 11 routes. Per groep besluiten we hoeveel en welke routes we optuigen. Dat maakt ons heel flexibel. Je kan met een klein team komen, van 4 mensen, of met een hele afdeling, tot pak en beet 50 mensen. Gemiddeld klimmen we 2 uur. Is de groep boven die 30 dan is 2,5 tot 3 uur beter. Je hebt het klimbos altijd voor jezelf.